EEN GESLAAGDE PAIRING
DOOR PIETER VAN DOVEREN, Knack, 28 Augustus 2013
100% ONS. Karoline Juvyns (25) en vriend Jan Wouters (27) zijn de enthousiaste nieuwe uitbaters van 6 Zinnen. Karoline volgde beroepsschool in Herk-de-Stad en werkte bij Magis en Couvert Couvert. Jan studeerde af aan Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag bij Viki Geunes in ’t Zilte, waar hij leerde wat eten moet zijn; bij Luc Bellings waar hij leerde organiseren; en bij Giovani Oosters in Vous lé Vous, waar hij carte blanche kreeg en zich kon ontplooien. Karoline en Jan delen hun passie voor de horeca en kunnen hard werken. Hun concept 100% Ons staat voor een totale inzet en voor de beslissing om alles zelf te doen. Dit is mogelijk door het aantal couverts en de gerechten op de spijskaart te beperken.
Restaurant 6 Zinnen is weer open. Vanaf de eerste dag van de doorstart was het een daverend succes. Dat komt omdat het geheel klopt: de moderne, zuivere inrichting van architect Langendries sluit naadloos aan bij de moderne, zuivere gerechten die er op de borden verschijnen. Daarbij komt nog een spontaan vriendelijke en efficiënte bediening en prijzen waarbij men zich niet verslikt. Het is dus niet verwonderlijk dat men in koor “hoera” roept. 6 Zinnen ontstond uit een geslaagde pairing. De uitbater van B&B 6 Zinnen koppelde twee jonge, gedreven mensen aan een bestaande naam en een bestaand decor. Hiermee kwam voor Karoline Juvyns en Jan Wouters een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid. Het 100% Ons-menu kan in drie-, vier- of vijfgangenversie (35 euro, 44 euro of 53euro) worden gekozen. Voor 28 euro is er dagelijks een driegangenlunch. De wijnkaart is in opbouw. Om te helpen werd Kris Lismont (wijnrestaurant Mondevino) ingeroepen.
Wij kozen het viergangenmenu. In het glas kwam een Barbera D’Asti 2009 van Pavia & Figli (25 euro), een rode uit Piëmont die bij de vleesbereiding helemaal tot zijn recht kwam. Als eerste knabbel bracht Jan zijn versie van kroepoek van azijn met dip van rode biet en yoghurt, gevolgd door soesje gevuld met cheddarkaas, een lekker kroketje gevuld met ham en macaroni en een open ravioli van rammenas met gemarineerde zalm en gelei van citrus. Het voorgerecht verrukte door zijn presentatie en smaak, en was samengesteld uit krab, gepekelde komkommer, crème van prei en groene appel. Een frisse, zomerse bereiding volgde met als hoofdspelers gedroogde parmaham, sorbet van meloen en avocado. Dan was het een halfuurtje wachten. Jan kwam zich excuseren want er was iets misgelopen in de keuken. Maar dan verscheen op tafel een smakelijke bereiding rond rosé gebakken Ibericovarken, paprika, courgette en zwarte olijf.
Afsluiten deden wij ieder met een ander nagerecht: dame blanche van versgedraaid vanille-ijs met chocoladeknappers, en frambozenijs met mousse van witte chocolade en sponsdeeg van pistache. Wij betaalden 113 euro voor twee en gingen goedgemutst en voldaan naar huis.
CATEGORIE: MODERNE LICHTE GASTRONOMIE
KEUKEN: 8
DECOR: 8
COMFORT: 7,5
SERVICE: 7,5
PRIJS/KWALITEIT: 8