DROOMLOCATIE VOOR DYNAMISCH DUO
Door Liesbeth Hobert, SJIEKrestaurant, HBVL, 07-08 September 2013.
Het bleef een poosje stil rond dit smaakvol ingerichte restaurant aan de Hasseltse Luikersteenweg. Maar sinds de komst van de jonge chef Jan Wouters en zijn vriendin Karoline Juvyns gonst het er weer van bedrijvigheid.
Ze waren al een tijdje op zoek naar een pand om een eigen restaurant te beginnen en kijk… De uitbater van het B&B 6 Zinnen wou het daarbij behorende restaurant nieuw leven inblazen en dit entousiaste koppel greep de kans. Jan deed ervaring op in ’t Zilte bij Viki Geunes, in Couvert Couvert bij de broers Folmer en bij Luc Bellings. Giovani Oosters van Vous lé Vous waar de chef zich tot voor kort kon ontplooien, zag hem niet graag vertrekken, maar gunde hem zijn volgende stap op de horecaladder. En dan is er Karoline die bij Magis in Tongeren en eerder bij Couvert Couvert bewees wat ze waard is. In dit strakke, stijlvolle interieur met vrolijke kleuraccenten en verwijzingen naar de zes zintuigen lijkt ze zich als een vis in het water te voelen. Vlot, spontaan en met veel charme heet ze mij en een vriendin welkom. Jan komt vanuit de keuken even gedag zeggen en verdwijnt weer naar zijn eigen domein. Het is lunchtijd en er zijn al een paar tafels bezet. Bij een gin-tonic (vooruit dan maar!) bekijken we de bewust beperkt gehouden kaart. Met het ‘100% ons’-menu willen Jan en Karoline laten zien waar ze voor staan. Alles met hun tweetjes doen en gasten in een ongedwongen sfeer laten genieten. Er is keuze uit 3, 4 of 5 gangen en die gerechten kunnen ook à la carte besteld worden. Wij gaan voor het driegangenmenu met keuzemogelijkheden.
IJZERKRUID
Op tafel staat er als knabbeltje licht aangezuurde kroepoek met een dip van rode biet en yoghurt. En daar is de chef met een eerste hapje dat hij op een kei presenteert: een hartig cakeje met olijven en een crème van paprika. Daarop volgt een fishstick van (volgens de gastvrouw door Jan zelf gevangen) forel met tartaarsaus. De verwennerij gaat door met een tintelfrisse bereiding van hamcrème met stukjes gedroogde ham en granité van meloen. Het kan niet anders of al onze zintuigen staan op scherp na deze smakelijke prelude. Gezien haar ervaring laten we de wijnkeuze aan onze gastvrouw over. De mi-cuit van in soja gemarineerde zalm met pinda en komkommer – als sushi en gepekeld – is een evenwichtige combinatie van hartig, zoet en fris, met een knapperige toets van sojascheuten en pinda. Als hoofgerecht smullen we van mooi gebakken filets van pladijs met tuinbonen, raapjes en gegrilde aubergine, kroketjes van polenta en apart erbij geserveerd een mousseline met een toets van ijzerkruid. Voor het dessert gaan we nog even de zomerse toer op met rode vruchten die gemarineerd zijn in Martini Fiero, bavarois van rode vruchten en chocolademousse. Met een crème catalan en pralines bij de koffie zijn we al dik tevreden maar dan komt Jan nog even langs om met een vers gebakken wafeltje de geslaagde lunch af te ronden. Wat ‘ons’ betreft zit het hier helemaal goed.
ETEN: 8/10
SERVICE: 9/10
SFEER: 8.5/10
PRIJS/KWALITEIT: 9/10
anoniem en betalend bezocht